Behandelplan

Het aantal behandelingen en de behandelmethode is afhankelijk van de aard van de klacht, de leeftijd en algehele gezondheid van de patiënt en van de bevindingen van de chiropractor.

Over het algemeen bestaat een behandeling uit Chiropractische gewrichtscorrectie (manipulatie) zachte weefsels technieken (bindweefsel, spieren en pezen), specifieke oefeningen en aandacht voor uw dagelijkse activiteiten (leefwijze, houding en bewegingspatroon).

Het behandelplan onderscheidt 3 fasen:


De correctieve fase

In deze fase wordt de bewegingsvrijheid van de wervelkolom hersteld.

Pijnvermindering en functionele verbetering staan hierin centraal. Er wordt in deze fase typisch met korte tussenposes behandeld.


De stabiliserende fase

Tijdens deze fase wordt de normale functie van de wervelkolom en spieren gestimuleerd, zodat het lichaam weer de dagelijkse belasting aankan. De behandelfrequentie neemt af.

In veel gevallen kunnen dagelijkse activiteiten geleidelijk weer oppakt worden, bijvoorbeeld sporten en werken. In deze fase adviseert de chiropractor ook vaak om lichte spierstabiliserende oefeningen te doen.

Hoewel de behandelfrequentie en de pijn gewoonlijk afnemen, is het proces nog steeds in een cruciale fase. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken. Wij adviseren daarom altijd even te overleggen met de behandelend chiropractor alvorens inspannende en belastende activiteiten te hervatten.


De preventieve fase

De chiropractor bouwt de behandelfrequentie nog verder af. De periodes tussen de behandelingen variëren per patiënt, aard van de klacht, conditie en leeftijd. Periodieke controles van de wervelkolom en andere gewrichten helpen terugval van klachten voorkomen. Daarnaast is een optimaal functionerend zenuwstelsel een goede basis voor uw gezondheid.

Heeft u vragen over het behandelplan of de gebruikte behandelmethodes, neemt u dan contact op met de praktijk.

TOP